top of page
DAMES MÀGIQUES D'HONOR

TERESA GUTSENS  (CATALUNYA)                  2006

 

Ha dedicat tota la seva vida a la màgia al costat del seu marit, José María Ferrándiz, que va morir ja fa set anys. Junts formaven el famós duet Els Mágicus i regentaven una botiga de màgia a Barcelona per repartir somnis entre tot el públic. Tots dos van rebre la Medalla al Mèrit Magio el 1988 per part del Consell Nacional de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme. Teresa, la Princesa Llum de Lluna, ja té 78 anys, però continua sorprenent amb els seus trucs.

 

 

​​

Dama Màgica d'Honor 2006

2006 Teresa Gutsens.jpg
TERESA GUTSENS
2007 Rosa Maria LLop.jpg

ROSA MARIA LLOP  (CATALUNYA)                 2007

 

Es va iniciar com a actriu dins el teatre independent i en descobrir la màgia la va utilitzar com a recurs artístic dins dels seus espectacles.

Component del grup La Capsa Màgica, i directora de la botiga i espai màgic “El Rey de la Magia” de Barcelona.

 

 

.

 

 

Dama Màgica d'Honor 2007

ROSA M LLOP

MANUELA REJAS  (MADRID)                           2008

 

“Manuela va néixer en el context de l´Espanya dels anys 20 del passat segle.
A l´edat de'11 anys va decidir, davant de la burla i la falta de fe dels que l´envoltaven, que volia ser il•lusionista per repartir màgia i esperança entre els seus semblants.
I així va començar la seva contínua lluita contra les adversitats, contra la misèria de la guerra i la postguerra, contra la gana i la pobresa i, ja, en els últims anys de la seva vida, contra un càncer davant del qual mai no s´ha rendit.
Amb aquesta esperança i esperit de lluita sempre irredempts, Manuela va assolir el seu somni de ser il•lusionista, de fer-se a si mateixa fins a convertir-se en una persona que va repartint il•lusió allà on apareix.
Una il•lusió que va recollir de la maleta d´un mag ajusticiat pels feixistes i del bagul americà d´Iris -la seva eterna amiga i mentora, la que la va ajudar a convertir-se en Violeta, la maga Violeta-, els valuosos continguts del qual no s´haurien de perdre el dia que vingui a reclamar-la la mort.

Dama Màgica d'Honor 2008

2008 Manuela Rejas2.jpg
MANUELA REJAS
2009 Ana Tamariz.jpg

ANA TAMARIZ (MADRID)                               2009

 

Des de fa 21 anys dirigeix i dóna classes a la Gran Escola de Màgia Ana Tamariz; en un principi com a botiga i avui en dia com a escola.
L'afició per màgia li ve a través del seu pare, Juan Tamariz. Des de molt petita el que més li agradava era estar a l'habitació de joc on el seu pare assajava amb mags.
El 1988 va obrir una botiga de màgia que es deia Magia Potagia Tamarizland, que a poc a poc es va anar transformant en escola. Van ser els propis clients els que a través dels seus dubtes sobre els productes que compraven a la botiga, va fer que aquesta es convertís en el que és avui dia.
Per Ana la màgia és la seva vida. El seu pare és mag; la seva mare fabrica jocs de màgia; la seva germana tradueix jocs i el seu marit i el seu fill també s'hi dediquen. Aquesta professió és el seu hobby, el seu treball. Ho és tot.La seva vida està envoltada de màgia gràcies al seu pare, qui li ha transmès l'amor per aquesta.

Dama Màgica d'Honor 2009

ANA TAMARIZ

GEMA NAVARRO (CATALUNYA)                     2010

 

Divulgadora i pionera en el estudi del tema de la dona a la màgia.

L’any 2000 entra en el món de la Màgia com a representant de Miguel Puga. Des de el 2003 col·labora amb Juan Tamariz en diferents àmbits de la màgia: Maga- mèdium i responsable tècnica en l‘espectacle “Magia Potagia”. Documentalista a programes com “No somos Nadie” (Cadena Ser), “NadaXAquí” (Cuatro).

És editora dels llibres de Juan Tamariz en castellà. Junts van redactar “Por Arte de Verbimagia”. I en solitari escriu “Historias de Magas Antiguas y Modernas”.

Al 2013 dirigeix l’espectacle del mentalista Pablo Raijenstein “Ouija House”.

De tant en tant, se la pot veure fent d’actriu i mèdium a l’espectacle “Madrid Fenómenos Extraños” juntament amb Pablo Raijenstein.

Dama Màgica d'Honor 2010

gema2.jpg
GEMA NAVARRO10
2011 Monika Bell P5273720.jpg

MONIKA BELL  (CATALUNYA)                       2011

 

La catalana Monika Bell començà en el món de la màgia de manera professional l'any 1971, actuant com a parella del mag Alain Denis. En aquests espectacles alternava la presentació amb la realització d'efectes màgics. L'any següent inicien una gira per les millors sales de festes del Japó.
Des d'aleshores, aquesta parella màgica ha anat actuant de manera continuada en una gran quantitat de sales de tota Europa.
És a partir de l'any 1977 quan Monika comença a ser contractada per a actuar en solitari a programes de televisió.
Fent aparèixer animals, presentant grans il·lusions, o amb la Màgia Oriental en càmera negra, Monika Bell ha dedicat tota una vida a il·lusionar el públic.

Dama Màgica d'Honor 2011

MONIKA BELL

TERESA PALLEJÀ  (CATALUNYA)                   2012

 

Als 24 anys coneix Raül Estivill i Borràs, gran afeccionat a la màgia i col·laborador molt actiu dins les societats de màgia, Ella ràpidament comparteix aquest entusiasme per l'il·lusionisme.
Quant el darrer 5é fill comença anar a escola ella pren possessió del càrrec de secretaria de la SEI, activitat que desenvolupa durant 28 anys d'una manera admirable. El seu caràcter maternal, amical i treballador en favor de la màgia ha fet que la seva persona sigui molt respectada i estimada per tot el col·lectiu. Ella a contribuït generosament a fer créixer la SEI i mantenir el lideratge de la seu de Barcelona (ACAI) molt per sobre de qualsevol altra seu de la resta de l'Estat.
Ha rebut juntament amb el seu marit la Medalla d’Or al Mèrit Màgic de la SEI

Dama Màgica d'Honor 2012

2012 Teresa Palleja.jpg
TERESA PALLEJA
2014 Esther Peraza.jpg

ESTHER PEDRAZA (CATALUNYA)                   2013

 

Maria Esther Peraza, va començar la seva activitat professional en l'espectacle en l'any 1979 formant un duo màgic de nom Surera y Polilla. El 1980 amb quatre persones més organitza el grup Màgic Trèbol d’animació infantil el 1986 va fundar  PUMBYLANDIA, un club de temps lliure on s'impartien entre altres matèries màgia, ballet, teatre, màgia, etc. L’any 1984  Màgic Trèbol comença en format duet internacional  el seu recorregut pel món de las Grans Il·lusions.  Ha desenvolupat juntament amb diversos Centres psiquiàtrics un programa per a la lluita contra les malalties Mentals a través de la Màgia (amb bastant èxit) com així ho demostra els diferents diplomes i reconeixements obtinguts.
Ha fet classes en les Universitat d'Estiu de Cuenca, durant alguns anys, per a professors sobre “ La Màgia com a recurs pedagògic”
Es creadora i professora de l'escola de Màgia de Barcelona 3 de Trèbol organitzant cursos, càstings, conferencies concursos etc..Contribuint d’aquesta manera a crear la nova generació de mags catalans

Dama Màgica d'Honor 2013

ESTHER PEDRAZA

CONSUELO LORGIA (COLOMBIA)                 2019

Filla, germana i mare de mags. Casada amb Juan Tamariz. Ha obtingut premis de Màgia en els Congressos de Mèxic i Brasil. Va actuar en programes de TV "123", El Hormiguero, Buenafuente i en Caragol TV ... i actualment col·labora en l'espectacle de Juan Tamariz amb els seus propis números de Màgia.

La seva màgia ha estat vista en diversos països des d'Itàlia a Alemanya, de Las Vegas als Angeles (en el cèlebre Magic Castle de Hollywood, un temple de la Màgia més internacional), de Colòmbia a Canadà, del Marroc a París., Hong Kong, Copenhaguen .

Professora col·laboradora de la prestigiosa Gran Escola de Màgia "Ana Tamariz".Especialista en Màgia per a famílies als quals sedueix amb el seu espectacle "Màgia amb encant" que ve presentant en diversos teatres de Madrid, Barcelona, Sevilla, Cadis, Sant Sebastià, etc.

 


Dama Màgica d'Honor 2019

consuelo2.jpg
CONSUELO LORGIA10
bottom of page