9è FESTIVAL INTERNACIONAL DE DAMES MÀGIQUES

Poster 2019 2.jpg

Agraeixo a l'Ajuntament de Premià de Dalt el suport, l'empenta i la confiança per tornar a fer realitat aquest somni.

Bon i màgic DAMA!

 

Teia Moner  -   Directora Artística Dama

El propòsit de crear l’EscenARTS - com a programació cultural estable a Premià de Dalt - va néixer de la voluntat de mostrar i compartir les diferents disciplines de les arts escèniques amb les veïnes i veïns del nostre poble.


La nostra convicció en l’empoderament de les dones i en la igualtat d’oportunitats fa imprescindible la 9ena edició del DAMA, i hem decidit programar-lo dins l’EscenARTS d’hivern al mes de març com a cloenda de les activitats al voltant del Dia de la Dona.


Un festival únic al món a Premià de Dalt que comptarà amb la presència de Dames Màgiques d’arreu: Suècia, Xina, Portugal, Espanya, Alemanya, França i Catalunya.


Igualtat, màgia i cultura.

 

Emma Escolano  -   Regidora de cultura i arts escèniques

PRESENTACIÓ

Com que la tradició dels espectacles de màgia evidenciava que la majoria de protagonistes d’aquestes obres eren homes, l’any 2006, vaig decidir endegar un festival de dones que fessin màgia. Poc em pensava que n'hi haurien tantes. Es van realitzar vuit edicions a Terrassa i, gràcies al recolzament del públic i la comunitat màgica, el paper de la dona maga s'afermava. Però...arribà la maleïda crisi. Cap vareta màgica va poder fer-la  desaparèixer. Ens va segar les nostres il·lusions i el festival quedà a l'atur com tants projectes personals i culturals.

Hem estat quatre anys en pausa i la situació professional de les magues en vers la màgia no té l'harmonia que desitjaríem, encara manca una plataforma única perquè les màgiques presentin els seus espectacles i mostrin el seu art al món. El DAMA torna amb força per omplir aquest espai. El 15,16 i 17 de març, la vila de Premià de Dalt respirarà màgia i emoció pels quatre costats. Amb una il·lusió renovada convido als professionals de la màgia i al públic en general que ens acompanyin i gaudeixin del festival en aquesta actual etapa tan engrescadora.

 

Enguany es podran veure magues internacionals que han estat premiades arreu del món. També tenim el plaer i l'orgull d'atorgar el XIX Premi de Dama Màgica d'Honor a Consuelo Lorgia, una maga colombiana,  que porta la màgia en els seus gens, generació rere generació.